Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Dossier Seksueel Misbruik

In dit dossier staan artikelen over de aanpak van seksueel misbruik.

Alle artikelen over seksueel misbruik

 • 1-Rechtbank-PicScout

  Cel en beroepsverbod voor misbruikende verzorger

  Een verzorger die bij een woongroep voor gehandicapten in Groesbeek werkte, is veroordeeld tot drie jaar celstraf, waarvan één jaar voorwaardelijk, vanwege ontucht met een minderjarige, gehandicapte jongen. De rechtbank heeft hem ook een beroepsverbod van zes jaar en een psychiatrische behandeling opgelegd.

 • rechtbank

  Celstraf geëist voor misbruik gehandicapten

  Tegen een verzorger uit Huissen (Gelderland) die twee minderjarige, ernstig gehandicapte jongens seksueel misbruikte is celstraf geëist. De officier van justitie vroeg om vier jaar celstraf waarvan één jaar voorwaardelijk. Als het aan de aanklager ligt krijgt de man ook een beroepsverbod van zes jaar plus een behandeling.

 • Iva-Bicanic-fotograaf-Erik-Kottier-EPI

  Professionals moeten accepteren dat misbruik...

  Iva Bicanic: ‘We willen eigenlijk niet geloven dat er mensen zijn die hun geslachtsdelen, handen of vingers in gaatjes van kinderen stoppen. Maar we moeten ons realiseren dat het gebeurt en dat de omvang en impact ervan enorm is.’

 • loverboy-2-fotolia

  ‘Methodes van loverboys zijn veel harder geworden’

  Watch Nederland heeft een landelijk meldpunt opgezet waar iedereen vermoedens van loverboypraktijken kan melden. ‘Wij gaan zoeken, speuren en vinden.’

 • 1-Ouderenmishandeling-Ministerie-van-VWS

  Verbreek taboe rond financieel misbruik van...

  Om het taboe rond financieel misbruik van ouderen bespreekbaar te maken, startte staatssecretaris Van Rijn vandaag een campagne om financieel misbruik tegen te gaan en bespreekbaar te maken.

  1