Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Dossier Schuldhulpverlening

Meer dan 100.000 huishoudens hebben betalingsachterstanden. Sociaal werkers die in de frontlinie staan van de maatschappelijke ondersteuning zijn bezorgd over het groeiende armoedeprobleem en de schuldenprblematiek die zij steeds vaker bij cliënten tegenkomen.

In dit dossier staan artikelen over schuldhulpverlening, hoe schulden op te lossen en schuldenaren te motiveren, over de schuldsanering, armoede en problemen met uitkeringen. 

artikelen over schulphulpverlening

Blogs over schuldhulpverlening

Artikelen over armoede

 • voedselbank

  Voedselbank versoepelt criteria voor voedselpakket

  De financiële grens voor het aanvragen van een voedselpakket is per 1 januari lager geworden. Voortaan komen alleenstaanden met maximaal 200 euro per maand aan leefgeld in aanmerking.

 • 1-huurcompensatie-iStock

  Lage inkomens krijgen hulp bij betalen hoge huur

  ‘We zien dat Amsterdammers steeds vaker in financiële problemen komen doordat hun vaste lasten simpelweg te hoog zijn. Met deze regeling kunnen we hen een beetje helpen.’

 • 1-Armoede-Fotolia

  Alle kinderen moeten mee kunnen doen

  Kinderen die opgroeien in een armer gezin, moeten gewoon mee kunnen doen. Het Rijk en de VNG tekenden op vrijdag 11 november bestuurlijke afspraken om dit mogelijk te maken.

 • armoede

  Daling armoede in 2017 afhankelijk van overheid

  Maatregelen van het kabinet zijn doorslaggevend om ervoor te zorgen dat het aantal mensen in armoede niet meer boven de 1 miljoen komt.

 • 1Skere-Heren

  Muziek tegen armoede

  ‘We willen armoede voorkomen in plaats van genezen. Een belangrijk onderdeel van de bestrijding van armoede is het onderwerp bespreekbaar te maken.’