Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Dossier tips

Wat doe je bij suïcidaal gedrag bij jongeren, hoe communiceer je met iemand met dementie? Welke signalen wijzen op huwelijksdwang en hoe herken je ouderenmishandeling? Lees hier de artikelen met concrete tips voor jou als sociale professional.

Artikelen met tips

Tips van bloggers

 • EPI-Fawzi-Salih

  Blog: 5 tips over hoe te communiceren met boze...

  Beroepskracht in een wijkteam, hoe communiceer je met ‘boze’ burgers? Hoe kom je erachter wat het echte probleem van de ‘boze’ burger is? En hoe kun je tegenspraak bieden? In dit blog 5 tips hoe je het beste kunt communiceren.

 • EPI-Fawzi-Salih

  Blog: 5 manieren hoe niet te reageren op ‘boze’...

  Als beroepskracht in een wijkteam krijgt u vaak te maken met ‘boze’ burgers. In dit blog 5 manieren hoe u NIET moet reageren op deze boze burgers.

 • EPI-Fawzi-Salih

  Blog: 10 tips voor een gastvrij wijkteam

  Hoe maak je van wijkteams gastvrije teams? In dit blog geef ik 10 tips om de gastvrijheid van wijkteams naar een hoger niveau te brengen.

 • EPI-Fawzi-Salih

  Blog: 5 dingen die wijkteams van de Efteling...

  De Efteling staat al jaren garant voor gastvrijheid. Het Brabantse pretpark hanteert vijf gouden regels voor gastvrijheid. In dit blog vijf tips en trucs om deze regels toe te passen in het wijkteam.

 • EPI-Fawzi-Salih

  Blog: 6 manieren voor wijkteams om burgers te...

  Wijkteams, hoe beïnvloed je burgers? Oud-hoogleraar Robert Cialdini publiceerde in 2001 zijn zes principes van beïnvloeding. In deze blog geef ik tips & trucs om deze principes toe te passen.

 • EPI-Fawzi-Salih

  Blog: Twittertips voor jouw wijkteam

  Gebruik van Twitter is één van de manieren om de online zichtbaarheid van jullie wijkteam te vergroten. In dit blog leer ik wijkteams hoe ze gebruik kunnen maken van Twitter.