Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Dossier tips

Wat doe je bij suïcidaal gedrag bij jongeren, hoe communiceer je met iemand met dementie? Welke signalen wijzen op huwelijksdwang en hoe herken je ouderenmishandeling? Lees hier de artikelen met concrete tips voor jou als sociale professional.

Artikelen met tips

 • 1-Onderhandelen-AdobeStock

  Hoe voer je als sociaal werker goede...

  Als sociaal werker moet je soms onderhandelen. Bijvoorbeeld als je wilt opkomen voor de belangen van je vakgebied of als je samenwerkt met externe partijen. Welke vaardigheden spelen bij onderhandelingen een rol?

 • ice-lemon-drank

  Nationaal Hitteplan is weer van kracht

  Vermoeidheid, concentratieproblemen, duizeligheid en hoofdpijn kunnen het gevolg zijn van aanhoudende hitte. Vandaag is het Nationaal Hitteplan ingegaan. Het RIVM roept Nederlanders op om extra te letten op ouderen, chronisch zieken en kinderen.

 • Vergaderen-Fotolia

  Hoe laat je cliënten participeren?

  Iedereen is het erover eens dat de meningen en ervaringen van cliënten belangrijk zijn. Maar succesvolle cliëntenparticipatie is niet altijd even gemakkelijk van de grond te krijgen. Hoe doe je dit?

 • Schulden-Fotolia

  8 tips voor schuldhulpverleners

  Hoe kun je als schuldhulpverlener je cliënt het best en snelst helpen? De Nationale Ombudsman geeft 8 tips.

  2
 • 2016

  ‘Ongepast om als een ijskonijn bij een cliënt...

  Welke artikelen op de website van Zorg+Welzijn werden in 2016 het meest gelezen? Wij zetten het voor je op een rij! Dit is de top 3 van het eerste kwartaal.

 • jeugdhulp

  Toestemming van ouders voor jeugdzorg in 4 stappen

  Voor de hulp aan kinderen is toestemming van beide gezaghebbende ouders nodig. Hoe krijg jij dat akkoord?

 • 1-Eenzaamheid-ANP

  ‘Eenzaamheid even schadelijk als vijftien...

  Movisie heeft in het dossier "Wat werkt tegen eenzaamheid" op een rij te gezet wat de meest veelbelovende aanpakken zijn tegen eenzaamheid.

 • Depressie-Ministerie-van-VWS

  Tips: hoe ga je om met iemand met depressie

  Om depressie beter bespreekbaar te maken, is er een publiekscampagne gestart door het ministerie van VWS en de Mental Health Foundation.

Tips van bloggers

 • Gerrald-Hekman-EPI

  Blog: 5 marketingtips voor het sociaal domein

  Mijn collega’s en ik zijn een crowdfundactie gestart omdat we graag onze expertise willen inzetten om mensen te helpen. Omdat we vinden dat elk bedrijf dat anderen helpt de kans moeten krijgen om zichzelf beter te profileren, geef ik hier mijn marketing tips voor sociaal werkers.

 • EPI-Fawzi-Salih

  Blog: 10 ideeën voor bloggende wijkteams

  Bloggen is een eenvoudige manier voor beroepskrachten in wijkteams om hun kennis met burgers te delen. In dit blog geef ik je tien ideeën voor het schrijven van een blog.

 • EPI-Anneke-Krakers

  Blog: 39 Persoonlijke lessen

  Peinzend over mijn leven en mijn bedrijf en wat mij gelukkig maakt, heb ik 39 lessen voor je verzameld. Het zijn lessen die ik heb geleerd en die ik nog steeds toepas in alles wat ik onderneem. Ik hoop dat dit je mag inspireren.

 • Fawzi-Salih

  7 tips voor een succesvolle Facebook pagina...

  Steeds meer wijkteams hebben een pagina op Facebook. Maar wat zijn de do’s voor meer interactie met burgers. In dit blog laat ik zien hoe je als wijkteam meer succes krijgt met je Facebook pagina.

 • Britta-Lassen-EPI

  Blog: Hoe open ben jij in de ontmoeting?

  Onze waarneming is selectief en gekleurd. Zo komt het dat we mensen te kort doen of ze juist overschatten. Dat we slechts de helft van de mogelijkheden zien en alternatieven buiten onze blik vallen. Maar dit kan ook anders.

 • EPI-Fawzi-Salih

  Blog: Hoe maak je de website van het wijkteam...

  Veel website van wijkteams zijn dodelijk saai. Hoe val je op? Wat is er nodig voor het maken van spannende content? In dit blog geef ik je vijf tips.