Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Dossier tips

Wat doe je bij suïcidaal gedrag bij jongeren, hoe communiceer je met iemand met dementie? Welke signalen wijzen op huwelijksdwang en hoe herken je ouderenmishandeling? Lees hier de artikelen met concrete tips voor jou als sociale professional.

Artikelen met tips

Tips van bloggers

 • EPI-Fawzi-Salih

  Blog: 7 tips voor een betere communicatie in...

  Elkaar aanspreken in het wijkteam is makkelijker gezegd dan gedaan. Veel professionals vinden het moeilijk om collega’s aan te spreken. In dit blog geef ik je zeven tips om de communicatie in het team te verbeteren.

 • EPI-Fawzi-Salih

  Blog: Een 10 seconden boodschap voor het wijkteam

  Kun jij in klare taal aan een burger uitleggen wat het wijkteam doet? Voor veel teams is dat een lastige opgave. In dit blog laat ik zien hoe je een 10 seconden boodschap voor jullie wijkteam formuleert.

 • EPI-Fawzi-Salih

  Blog: 5 tips over hoe te communiceren met boze...

  Beroepskracht in een wijkteam, hoe communiceer je met ‘boze’ burgers? Hoe kom je erachter wat het echte probleem van de ‘boze’ burger is? En hoe kun je tegenspraak bieden? In dit blog 5 tips hoe je het beste kunt communiceren.

 • EPI-Fawzi-Salih

  Blog: 5 manieren hoe niet te reageren op ‘boze’...

  Als beroepskracht in een wijkteam krijgt u vaak te maken met ‘boze’ burgers. In dit blog 5 manieren hoe u NIET moet reageren op deze boze burgers.

 • EPI-Fawzi-Salih

  Blog: 10 tips voor een gastvrij wijkteam

  Hoe maak je van wijkteams gastvrije teams? In dit blog geef ik 10 tips om de gastvrijheid van wijkteams naar een hoger niveau te brengen.

 • EPI-Fawzi-Salih

  Blog: 5 dingen die wijkteams van de Efteling...

  De Efteling staat al jaren garant voor gastvrijheid. Het Brabantse pretpark hanteert vijf gouden regels voor gastvrijheid. In dit blog vijf tips en trucs om deze regels toe te passen in het wijkteam.