Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Dossier Ouderenmishandeling

Ieder jaar krijgen naar schatting 200.000 ouderen te maken met mishandeling. Onder ouderenmishandeling verstaan we fysiek geweld, psychisch geweld, financiële uitbuiting en verwaarlozing. De daders zijn bijvoorbeeld de mantelzorger, andere familieleden of zelfs de zorgverlener. In de aanpak van ouderenmishandeling probeert de overheid met campagnes het taboe te doorbreken. Zorgverleners moeten ouderenmishandeling vroeg herkennen, zodat er snel ingegrepen kan worden.

artikelen over ouderenmishandeling

 • Ouderenmishandeling-2-iStock

  ‘Mishandeling op welke wijze dan ook is nooit...

  Professionals moeten meer oog hebben voor ouderenmishandeling, daarom toetst de IGZ of de meldcode Huiselijk geweld en mishandeling van volwassenen bekend is én toegepast wordt.

 • 1-Ouderenmishandeling-Ministerie-van-VWS

  Verbreek taboe rond financieel misbruik van...

  Om het taboe rond financieel misbruik van ouderen bespreekbaar te maken, startte staatssecretaris Van Rijn vandaag een campagne om financieel misbruik tegen te gaan en bespreekbaar te maken.

  1
 • Ouderenmishandeling-iStock

  Risico op ouderenmishandeling wordt steeds groter

  ‘Als maatschappij hebben we geaccepteerd dat je aan de bel kan trekken als het gaat om het welzijn van kinderen, maar gaat het om volwassenen, dan vinden we het lastig.’

 • Ouderenmishandeling

  Maak ouderenmishandeling bespreekbaar

  Het is vandaag de internationale dag tegen de ouderenmishandeling. En deze dag is volgens Annemiek Goes, senior adviseur huiselijk geweld bij Movisie, belangrijk om meer bewustzijn te creëren.

artikelen over huiselijk geweld