Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wat als je overmatig angstig reageert op alledaagse dingen?

Als je al last hebt van een angststoornis, is de coronaperiode waarschijnlijk extra heftig voor je. Cabaretier Pepijn Schoneveld, die ook nog een verleden met depressies heeft, ziet het anders. 'Deze periode is voor mij niet extra angstig. Eerder het tegenovergestelde: eindelijk is de wereld daadwerkelijk zo gevaarlijk als ik altijd al dacht.'
Foto: Carilijne Pieters

Pepijn Schoneveld, naast cabaretier ook acteur en podcastmaker, groeide op in een dorpje in Gelderland. Na het behalen van zijn vwo-diploma ging hij naar Groningen om psychologie te studeren. ‘Ik hield toen al niet van alleen zijn. Ik sliep bij vrienden terwijl ik “een huis zocht”, wat er nooit van is gekomen. Ik vond het wel gezellig bij hen. Tegen het einde van het jaar wist ik dat ik zou stoppen met mijn studie.’

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.