Je hoeft hier niet te betalen om een baan te krijgen’

Maatschappelijke instellingen en gemeenten staan voor de opgave om vluchtelingen zo snel mogelijk mee te laten doen. Te lang thuiszitten, doet niemand goed. Het bevordert de integratie al helemaal niet. Maar hoe pak je het aan?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘In de asielzoekerscentra zitten veel mensen die teleurgesteld zijn. Die moe zijn van het wachten. Maar je moet actief worden. Niet alleen maar binnenblijven en nadenken. We zijn nu in Nederland. Hier moeten we het doen.’ De 24-jarige Hoseb Assadour uit Aleppo in Syrië gaat in ieder geval niet zitten wachten tot Nederland naar hem toe komt.

Assadour doet vrijwilligerswerk als tolk, hij heeft Nederlandse vrienden gevonden en is een van de gemotiveerde deelnemers aan K!X Works (zie kader). Natuurlijk had hij, vertelt hij in vloeiend Nederlands met een Limburgse tongval, het moeilijk in het begin. Het was een

0
32

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.