Ik zou je het liefste in een doosje willen doen

Culturele interventies dragen bij aan de positieve gezondheid van ouderen, zo blijkt uit een studie van Movisie. En werken beter als de uitvoerder van de interventie een professioneel kunstenaar is.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Onderzoek wijst uit dat culturele interventies de gezondheid van ouderen kunnen verbeteren. Zo blijkt uit het dossier Wat werkt bij culturele interventies voor ouderen van Movisie. ‘Culturele interventies zijn kunst- en cultuuractiviteiten die een bijdrage beogen of leveren aan de positieve gezondheid van ouderen’, zo definieert Movisie in het rapport. Denk aan schilderen, dansen, een museumbezoek of zingen.

Het is wel meer dan een leuk stukje muziek luisteren of een bingo, benadrukken onderzoekers Saskia van Grinsven en Nada de Groot. De intentie om met de kunstbeoefening iets teweeg te brengen bij ouderen is essentieel om het als ‘interventie’ aan te

0
59

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.