Het keukentafelgesprek: Gordon Frans (25) is ervaringsdeskundige bij ‘s Heerenloo

De keukentafel van ervaringsdeskundige Gordon Frans (25) staat in een statige witte villa in het Gooise groen. Het Papageno Huis voor jongeren met autisme in Laren is een initiatief van dirigent Jaap van Zweden en zijn vrouw Aaltje.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Grote ramen, hoge plafonds, kunst aan de muren en een in-huis restaurant waar de jongeren werken. Stijlvol, maar niet steriel; de keuken is gezellig rommelig. Gordon legt zijn visitekaartje op tafel. Als ervaringsdeskundige ondersteunt hij trainingen aan jongerenwerkers. ‘Begeleiders leren luisteren in plaats van dat ze vóór je denken en het antwoord al menen te weten.’ Vanaf zijn zesde levensjaar waren Gordons ouders en deskundigen ervan overtuigd: hij was ‘anders’. Het regende diagnoses. ‘Autisme, PDD-NOS, ADD, ADHD, MCDD. Tegenwoordig zetten ze er één kopje boven: Autisme Spectrum Syndroom.’ Het betekende voor Gordon leerproblemen en vanaf zijn dertiende jaar zulke ernstige

0
207

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.