#OMG: Beschaafd

Mijn vriendin begeleidt een Syrisch gezin. Vader is anderhalf jaar geleden naar Nederland gevlucht, moeder en zes kinderen zijn een jaar later gekomen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Mijn vriendin ging naar een bijeenkomst voor vragen en tips als je een vluchteling begeleidt. ‘Eindelijk een groep beschaafde mensen bij elkaar’, verzuchtte zij. Ze heeft het over de geluiden, de denkbeelden en de inzet die ze tegenkwam op die bijeenkomst. Weer eens heel iets anders dan de terreur van het populisme.

Op het kerstdebat van Movisie kwam ik nóg meer positieve mensen tegen. Het onderwerp van het debat was: vluchtelingen welkom op de werkvloer? Wat denk je…? Jazeker! Vluchtelingen, beleidsmensen, intermediairs en bedrijfjes wisselden tips en tricks uit om vluchtelingen met een verblijfsstatus aan betaald werk te helpen. En

0
26

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.