Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kwetsbare wijken aanpakken: deze mogelijkheden biedt het regeerakkoord

Vijfhonderd miljoen euro per jaar vroegen burgemeesters en maatschappelijke organisaties voor een gebiedsgerichte aanpak van problemen in kwetsbare wijken. Die pot geld biedt het regeerakkoord niet, maar wel aanknopingspunten voor een wijkgerichte aanpak mét aandacht voor diversiteit. Investeren daarin is hard nodig, zegt Hans Bellaart van het Kennisplatform Integratie & Samenleving (KIS).
Foto Pixabay
Premium

In diverse stedelijke gebieden zijn problemen als armoede, werkloosheid, schulden en criminaliteit zo ernstig dat leefbaarheid en veiligheid onder druk staan. Die waarschuwing gaven 15 burgemeesters en maatschappelijke organisaties in mei 2021. Met het manifest Dicht de kloof spoorden ze het toen nog te vormen kabinet aan tot actie. Een Nationaal Herstel- en Perspectiefprogramma Leefbaarheid en Veiligheid wilden ze zien in het regeerakkoord. En ze vroegen jaarlijks vierhonderd miljoen euro voor zestien specifieke gebieden,

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.