Ervaringsdeskundig met lvb: ‘Ik heb geleerd dat ik ertoe doe’

Steeds meer mensen met een licht verstandelijke beperking (lvb) zetten hun kwaliteiten in om de zorg beter te maken. Mensen met een beperking moeten serieus genomen worden. ‘Je ziet vaak dat deze mensen niet precies weten wie ze zijn en wat ze kunnen.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Caron en Ineke. Foto: Angela Jutte

Caron Landzaat heeft een lvb en hij draait prima mee in de maatschappij. Hij werkt 4 uur in de week voor LFB – de belangenvereniging dóór en vóór mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast is hij 12 uur per week werkzaam voor de VGN, de brancheorganisatie voor instellingen in de gehandicaptenzorg. Bij beide organisaties werkt hij met computers. ‘Ik ben heel zorgvuldig in mijn werk.’ Bij LFB geeft Caron trainingen als ervaringsdeskundige. Dat doet hij om, zoals hij zelf zegt, de groep mensen met een verstandelijke beperking zichtbaarder te maken in de maatschappij. Want dat is nodig, vindt hij. ‘Mensen

0
300

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

0
300
Mariët Ebbinge
Mariët Ebbinge
De zus van journalist Mariët Ebbinge is een vrouw met een verstandelijke beperking; ze heeft het syndroon van Down. Mariët is haar mentor en nauw betrokken bij de zorg van haar zus. In haar blogs schrijf ze over haar ervaringen met haar zus en over alle veranderingen in de zorg waarmee haar zus te maken krijgt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.