Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Dossier Participatie

Participatie is een breed begrip, maar staat in dit dossier voor meedoen aan het maatschappelijke leven. Op school, de arbeidsmarkt, ongeacht je beperking. Zo is er bijvoorbeeld de Participatiewet waarmee de overheid meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk wil krijgen. 

participatie

Blogs over participatie

 • EPI-Magteld-Beun

  Blog: Kwetsbaar

  Ouderen denken en praten niet over zichzelf in termen van kwetsbaarheid. Hun aandacht gaat vooral uit naar de kwaliteit van het leven.

 • EPI-Klaas-Schermer

  Blog: Vrijheid of regels?

  Op het jaarcongres Zorg+Welzijn werden enkele pleidooien gehouden over buurtkracht, burgerinitiatieven, zelfredzaamheid, rolvervaging van de professional en nog een aantal slogans die ik vergeten ben.

 • Petra Jorissen

  Blog: Participeren in de survivalstaat

  'Voor de rolstoelende burger was het devies: handjes niet alleen aan de wielen, handjes vooral uit de mouwen voor een leefbaar huis, want er was geen geld meer.'

 • Wil Verschoor

  Blog: Wie betaalt het dorpshuis?

  Drie dagen wandelen door Friesland om mijn gedachten even stil te zetten. Veel groen, weidse vergezichten en af en toe een dromerig dorpje. Al wandelend denk ik: je zult hier maar wonen, oud of slecht ter been zijn, geen vervoer hebben of gewoon om een praatje verlegen zitten.

 • Marcel Kolder

  Humberto kantelde Mayims verjaardagsfeest

  Mijn vorige blog ging over de mislukte verjaardag van onze lieve dochter Mayim.