Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Dossier Dementie

In Nederland leven naar schatting 260.000 mensen met dementie. Dat aantal stijgt in 2050 tot 400.000, omdat Nederland meer ouderen krijgt die bovendien steeds ouder worden. Op dit moment wonen zo'n 180.000 mensen, 70% van alle mensen met dementie, nog thuis. Dementie zal dus een steeds grotere rol in de samenleving gaan spelen. Lees in dit dossier blogs en artikelen over dementie.

Artikelen over Dementie

Dementie is een verzamelnaam voor zo'n 50 ernstige hersensziekten. De ziekten die het meest voorkkomen zijn de ziekte van Alzheimer, Lewy Body Dementie (LBD), Frontotemporale Dementie (FTD) en Vasculaire Dementie. De verwachting is dat dementie in 2030 de belangrijkste doodsoorzaak zal zijn.

Blogs over dementie

  • Ike-Schagen-EPI

    Blog: Leugentje om oma’s bestwil

    Omdat mijn ouders op vakantie zijn, zorg ik in hun plaats voor mijn dementerende oma te. Ik betrap mezelf er nu op dat elk kwartier wel een ‘leugentje om oma’s bestwil’ uit mijn mond komt.

  • Malou-van-Bentum-EPI

    Blog: Verliefd op dementie

    De meest waardevolle tip die ik ooit heb gekregen en zoveel mogelijk probeer toe te passen tijdens mijn vrijwilligerswerk: doe alsof je verliefd bent.

Onderzoek naar dementie