Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wilma Boevink: ‘Ik mis de bezieling van ervaringsdeskundigen’

Professionalisering van ervaringsdeskundigheid maakt het moeilijk om dit werk met de bezieling te doen. Met deze stelling opende ervaringsdeskundige Wilma Boevink het gesprek met de zaal tijdens het Zorg+Welzijn congres Ervaringsdeskundigheid op dinsdag 20 september. ‘Waarom lijkt het alsof ervaringsdeskundigen steeds minder ziel leggen in hun werk?’
Ervaringswerkers lijken te worden weggetrokken van hun belangrijkste taak: de stem van de cliënt te laten horen. Dat zei ervaringsdeskundige Wilma Boevink dinsdag 20 september op het Zorg+Welzijn congres Ervaringsdeskundigheid.
Premium

‘Wat ik steeds meer zie in ggz-organisaties is dat de ervaringsdeskundigen die er werken hun eerdere bezieling missen.’ Aldus Wilma Boevink, zelf ervaringsdeskundige in de ggz en inmiddels gepromoveerd op herstel, empowerment en ervaringsdeskundigheid in de psychiatrie. Ervaringswerkers lijken te worden weggetrokken van hun belangrijkste taak: de stem van de cliënt te laten horen.

De ziel van het werk

‘Ik heb me afgevraagd hoe het komt dat de bezieling

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.