Wilma Boevink: ‘Ervaringsverhalen vormen nog geen ervaringskennis’

‘Als je kijkt naar de stand van zaken van ervaringskennis, hebben we na de eerste hoos van ervaringsverhalen nog niet zoveel gedaan, nog niet zoveel gebracht.’ Dat stelde onderzoeker en ervaringsdeskundige Wilma Boevink op het Zorg+Welzijn congres ‘Inzet van ervaringsdeskundigheid.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
‘Ervaringsverhalen vormen nog geen ervaringskennis’
Foto: Claudia Kamergorodski

Wilma Boevink is als onderzoeker verbonden aan het Trimbos-instituut, is ervaringsdeskundige en voorzitter van de Vereniging voor Ervaringsdeskundigen (VvEd). Kijkend naar de inzet van ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid in de ggz, maar ook in het sociaal domein, ziet ze dat er de laatste jaren in elk geval meer aandacht voor het thema is. En dat brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. ‘De ervaringsdeskundige wordt professioneler. Maar wat betekent dat? En hoe ver moeten we daarin gaan?’.

Kwaliteit

Ze pleit ervoor dat ervaringsdeskundigen hun passie moeten behouden. ‘Maar we staan als collectief ook voor de uitdaging om kwaliteit te bieden. Die kwaliteit

0
1452

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.