Wij moeten aan de slag met doorgroeien binnen het sociaal werk’

Goed nieuws over het enorme personeelstekort in de zorg: het tekort wordt kleiner. In de sector sociaal werk ‘speelt het niet zo’, volgens een rapport van het ministerie van VWS. ‘Een derde van onze werkgevers zegt dat er wel degelijk een tekort aan personeel dreigt’, zegt Edwin Luttik van Sociaal Werk Nederland.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
sociaal werkers

Volgens de nieuwste cijfers is het verwachte tekort aan medewerkers in de zorg van 125.000 teruggelopen naar 80.000 en loopt het mogelijk terug naar 55.000 in 2022. Geldt dat goede nieuws ook voor het personeelsbestand in de sector sociaal werk? Uit onderzoek onder werkgevers blijkt dat het aantal vacatures in de sociaal werk-sectoren gestaag stijgt, ondanks de bezuinigingen in de afgelopen jaren. Een personeelsprobleem is op komst. Erger nog: het wordt moeilijk om mensen binnen te halen in de sector.

Tekort aan personeel

Volgens Edwin Luttik, beleidsadviseur van Sociaal Werk Nederland en voorzitter van het arbeidsmarktplatform sociaal werk, zegt de

0
368

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.