Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Verzorgenden kunnen onderbezetting weer melden

Wanneer verpleegkundigen, verzorgenden en professionals in de ggz en gehandicaptenzorg in de problemen komen door onderbezetting in de zomer, dan kunnen ze dat online melden bij NU’91.
onderbezetting vakantie
Foto: ANP

Net als voorgaande jaren kunnen professionals die een te hoge werkdruk krijgen door te weinig personeel in de vakantieperiode dat melden via de online monitor zomerbezetting. De vakbond wil de klachten inventariseren en gaat als daar genoeg aanleiding voor is het gesprek aan met de werknemers en de politiek. ‘Een verhoogde werkdruk door een tekort aan personeel gaat ten koste van de werknemers én de patiënten en cliënten’, aldus de vakbond.

Ga hier naar de online monitor zomerbezetting >>

Onervaren

In de vakantieperiode moeten de meeste mensen het werk met minder collega’s verzetten, maar vooral in verpleeghuizen, ziekenhuizen, in de gehandicaptenzorg en de ggz kan dat voor schrijnende situaties zorgen, stelt NU’91. Uit vorige monitoren bleek dat er met nog minder personeel dezelfde zorg verleend moet worden en dat vervangers, als die er al waren, vaak te laag geschoold of te onervaren waren.

Hoe is de bezetting bij jou op het werk?

Hoe doe jij je werk in de zomermaanden? Merk je iets van de onderbezetting en hoe ga jij ermee om? Deel je ervaring via de reageerknop >>

1 REACTIE

  1. Als flex-werkster kom ik in bepaalde huizen van deze organisatie en merk altijd wel incomplete zaken zoals overdracht en juiste/meest actuele zorgplannen…
    Dit komt door de dreigende burn-outs van de vaste medewerkers die vaak genoeg hooguit 2e persoon als hulp krijgen tussen half 9 en 13 uur…Net genoeg dus voor de adl en eten/drinken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.