Onderzoek: Moslima én sociaal werker: Zoeken naar balans

Tweedegeneratie-migrantendochters met een baan in het sociaal werk zoeken hun weg tussen verschillende identiteiten en werelden. Hierin voelen ze zich niet altijd gesteund door hun beroepsgroep.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-018-0068-0/MediaObjects/41185_2018_68_Fig1_HTML.jpg

Dat concludeert Peter Hendriks, docent en onderzoeker bij de Hogeschool Utrecht, in zijn proefschrift naar de positie van jonge Turks-Nederlandse en Marokkaans-Nederlandse sociaal werkers.

Hoe groot is deze groep?

‘Ze maken gemiddeld 15 tot 20 procent uit van de instroom van studenten sociaal werk, maar het verschilt per regio. Bij onze opleiding in Utrecht gaat het om circa 10 tot 15 procent. Voor mijn onderzoek heb ik specifiek gekeken naar jonge professionals in het klassieke maatschappelijk werk: in buurt- en wijkteams en bij vluchtelingenen migrantenwerk.’

Je onderzoek gaat over zelfperceptie en positionering. Wat zijn belangrijke uitkomsten?

‘In z’n algemeenheid geldt

0
123

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.