Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Veel potentie voor ervaringsdeskundigen tegen criminaliteit onder jongeren’

Ervaringsdeskundigheid inzetten als aanvullende ondersteuning voor jongeren met crimineel gedrag heeft veel potentie, concludeert Margriet Lenkens in haar recent verschenen proefschrift. Daarvoor is het belangrijk vooroordelen van ervaringsdeskundigen over professionele hulpverleners weg te nemen en andersom. Bovendien is het wenselijk dat organisaties een visie ontwikkelen op ervaringsdeskundigheid en herstel.
Margriet Lenkens promoveerde op de inzet van ervaringsdeskundigheid als aanvullende ondersteuning bij criminaliteit onder jongeren. Ervaringsdeskundigheid heeft zeker potentie maar vooroordelen moeten wel worden weggenomen, constateert zij.
Premium

Voor het uitgebreider mag gaan over de ‘potentie van ervaringsdeskundigheid’ bij criminele jongeren eerst een nuance, benadrukt Lenkens, die promoveerde aan het Erasmus MC. ‘Recidive voorkomen is heel sec gesteld het doel van de forensische zorg en haar partners. Er is geen bewijs dat ervaringsdeskundigheid inzetten recidive vermindert. Wat niet wil zeggen dat het niet ook op die manier zou kunnen bijdragen, maar daar is onvoldoende onderzoek naar gedaan.’

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.