Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tv-soap moet jongeren interesseren voor de zorg

Zorgondernemers en brancheorganisatie ActiZ werken samen aan een tv-soap die zich afspeelt in en rond de zorg. Doel van deze soap is om jongeren te interesseren voor een baan in de zorg. De aanleiding is de groeiende vraag naar zorgmedewerkers.
Tv-soap moet jongeren interesseren voor de zorg
Foto: ANP-Photo/Cor Out

De serie gaat over drie jonge mensen die stage lopen in zorgcentrum ‘Malaika’. Zij werken samen met ervaren collega’s. De tv-serie laat zien hoe het is om in de thuiszorg, verpleeg- en verzorgingshuiszorg te werken: wat je mogelijkheden zijn, je inkomen, het werken in je eigen buurt en de verantwoordelijkheid. Natuurlijk gaat het ook over de privélevens van de hoofdrolspelers en hun onderlinge relaties. Veel van de hoofdrolspelers komen overigens zelf uit de zorgsector.

Avontuurlijk

Jos de Blok, bestuurder van zorgorganisatie Buurtzorg, is de Initiatiefnemer van het project. ‘Jongeren moeten al op jonge leeftijd een leerweg of profiel kiezen. Vaak hebben ze nog geen idee wat verschillende beroepen inhouden. Ik ben er van overtuigd dat wij met Malaika kunnen laten zien hoe boeiend een vak als verpleegkundige of verzorgende kan zijn en dat het eigenlijk heel avontuurlijk is om mensen die jou nodig hebben te ondersteunen’, aldus De Blok.

Verenigen

De zorgorganisaties, verenigd in de coöperatie ‘Jongeren werken in de Zorg’, werken samen met Johan Nijenhuis, maker van Goede Tijden Slechte Tijden en Spangas. De soap is vanaf 25 maart elke werkdag tussen 19:00 en 19:30 uur te zien op RTL 5.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.