Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sociaal Werker 2024: wie draag jij voor?

Laat zien hoe sociaal werkers het verschil maken en nomineer jouw Sociaal Werker van het Jaar!

Sociaal werkers zijn onmisbaar voor onze samenleving. Zij ondersteunen inwoners en zijn belangrijke verbinders in de wijken. Ze voorkomen dat problemen groter worden. Door tijd en aandacht voor mensen, zorgen zij bovendien dat er minder snel en minder vaak een beroep op de zorg wordt gedaan.

De uitdagingen zijn groot, zoals rond armoede, wonen en het klimaat. Het appel op sociaal werkers wordt daardoor steeds groter. Ondanks de hoge werkdruk, bureaucratie en grote behoefte aan nieuwe collega’s, blijven sociaal werkers mensen ondersteunen die dat nodig hebben. Ze doen dit in dorp en stad, in wijken en buurten, en zetten zich in voor alle inwoners.

Elke dag dragen zij bij aan het beter functioneren van mens, wijk en maatschappij. De impact van sociaal werkers moet nog beter gezien worden op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Daarom zetten we met de Verkiezing Sociaal Werker van het Jaar het vak en vakmanschap van sociaal werkers in de spotlights. We versterken zo de verbinding tussen sociaal werkers, politiek, onderwijs en media. Dat is belangrijk, want sociaal werk is niet alleen van grote waarde voor de samenleving; sociaal werker is ook het mooiste vak dat er is.

Wie draag jij voor?

Ken jij die buitengewone sociaal werker die innovatief is en ondernemend, krachtige netwerken bouwt en een eigen visie heeft op sociaal werk? Draag dan jouw kandidaat Sociaal Werker van het Jaar uiterlijk 14 februari 2024 voor en maak de impact van sociaal werk zichtbaar. Uit alle voordrachten kiest de vakjury drie genomineerden. Wie de winnaar wordt maken we tijdens het Jaarcongres Sociaal Werk bekend. Draag nu jouw favoriete sociaal werker voor!

Wie ga jij voordragen?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.