Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Principeakkoord cao Sociale Werkvoorziening

Koopkrachtbehoud, aanpassing van de pensioenregeling en verbetering van de individuele ontwikkelingsplannen. Dat zijn de belangrijkste punten in de nieuwe cao Sociale werkvoorziening.
Principeakkoord cao Sociale Werkvoorziening

De huidige cao wordt verlengd tot 1 februari 2011. Het principeakkoord biedt daarmee koopkrachtbehoud voor de werknemers in de sociale werkvoorziening. Bert Otten, voorzitter van de Kamer Gesubsidieerde Arbeid (KGA) van de VNG is blij met de cao. ‘Met dit akkoord kunnen we enerzijds koopkrachtbehoud kunnen bieden voor onze medewerkers in de sociale werkvoorziening. Anderzijds blijft de lastenstijging voor de bedrijven beperkt. Dat is nodig, omdat de sector hard wordt getroffen door de economische crisis.’

Positief advies
Organisaties van werkgevers en werknemers leggen dit akkoord met een positief advies voor aan hun achterbannen. De VNG – werkgeversorganisatie – en Cedris – de brancheorganisatie voor bedrijven in de sociale werkvoorziening – hebben met de vakbonden afgesproken dat met de verlengde cao de werknemers in januari 2011 een eenmalige uitkering van 220 euro ontvangen. Daarmee wordt hun koopkracht behouden.

Duurste pensioen
De pensioenregeling wordt aangepast. Partijen concluderen dat de pensioenregeling voor de SW één van de duurste van het land is. De pensioenpremie bedraagt zo’n dertig procent. Partijen willen de regeling zodanig aanpassen dat werknemers netto meer overhouden en meer zekerheid biedt hebben. Werkgevers en werknemers willen ‘de vrijvallende middelen’ beschikbaar houden voor arbeidsvoorwaarden en de versterking van de financiële positie van het pensioenfonds.

Opleidingsplannen
Partijen gaan komend jaar overleggen over de verbetering van de kwaliteit van de Individuele Opleidingsplannen (IOP). Doel is om de werknemer zo goed mogelijk voor te bereiden op de reguliere arbeidsmarkt. Om de individuele ontwikkeling van medewerkers een impuls te geven, vragen zij aan het sectorale Arbeidsmarktfonds SBCM om een plan te ontwikkelen dat gericht is op de onderwerpen: computergebruik, omgang met vrije tijd en schuldhulpverlening.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

 

 

Bron: VNG/Foto: Victor van Breukelen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.