Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Milieucoaching: ‘Energietransitie lukt alleen met doorbreken taalbarrière’

De Rotterdamse wijk Bospolder – Tussendijken wordt als een van de eerste Nederlandse wijken (deels) aardgasvrij. De milieucoaches van Stichting Pauw hebben een belangrijke rol bij het voorbereiden van de bewoners op de energietransitie. ‘Deze mensen zijn arm en er is een taalbarrière. We moeten voorkomen dat ze worden buitengesloten.’
geld tekort
foto: stock.adobe.com
Premium

De eerste 1700 woningen, bedrijven en gemeentepanden in Bospolder-Tussendijken moeten in 2026 zijn aangesloten op stadsverwarming. De warmtevoorziening is dan restwarmte van afvalverbrander AVR. Daar moeten wel voldoende bewoners mee instemmen, per flat wettelijk 70% van de huurders.  Daarom werken de gemeente Rotterdam, energieleverancier Eneco en woningcorporatie Havensteder momenteel hard aan het creëren van draagvlak. Tegelijkertijd gaan vrijwilligers van Stichting Pauw de buurten in om bewoners te helpen energiebesparende maatregelen te nemen.

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.