Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer medezeggenschap voor mensen met een lvb: wat moet er gebeuren?

Participatie en medezeggenschap zijn belangrijk in een samenleving. Het zorgt er namelijk voor dat inwoners zich mede-eigenaar voelen van die samenleving en dat beleid beter aansluit bij hun behoeften. Helaas blijven sommige groepen nog ver achter op dit gebied, zoals mensen met een lvb. Wat moet er gebeuren om hen beter te betrekken bij beleidsvorming? En welke rol hebben sociaal professionals in dat verhaal? Movisie en Zorgbelang Inclusief zetten een leernetwerk op om daar onderzoek naar te doen.
Medezeggenschap lvb
Premium

Gemeenten hebben de verantwoordelijkheid om inwoners met een beperking te betrekken bij de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van nieuwe wetten en beleid. Sterker nog, dat is een verplichting. In het VN-verdrag Handicap staat namelijk dat ervaringsdeskundigen moeten kunnen meedenken over beleid dat hen aangaat. ‘En dan niet aan het einde van het proces, in de vorm van een inspraakavond, maar vanaf het begin’, zegt Shahrzad Nourozi, adviseur en onderzoeker bij de afdeling cliëntenparticipatie en

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.