Wel goed, maar geen geld

Jonge sociaal professionals vinden met vallen en opstaan hun weg op de arbeidsmarkt. ‘Veel van hen zetten een eigen bedrijf op of starten een burgerinitiatief. Het is immers maar de vraag in welke vorm bestaande organisaties blijven bestaan.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Elise Kosman wilde meteen aan het werk na haar studie pedagogiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Het liefst als gezinscoach. Daarmee had ze ervaring opgedaan tijdens haar stage. Bovendien werkte ze al sinds haar studie met kinderen tot 12 jaar in de kinderopvang en bij de bso. Zo’n dertig sollicitatiebrieven verder begreep ze dat het zo niet zou lukken.

‘Ik kreeg amper reacties. Overal werd minstens twee jaar ervaring gevraagd.’ Haar geld verdiende Kosman ondertussen bij Intertoys en in de kinderopvang.

Drie maanden na haar afstuderen kon ze wel drie dagen per week als vrijwilliger aan de

0
16

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.