Digitalia: Ontwikkeling e-health behoeft wetenschappelijke onderbouwing

Nieuwe digitale ontwikkelingen, handige apps en gadgets voor het sociaal domein. Heb je tips? Mail dan: zorgenwelzijn@bsl.nl

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Zorgrobot essentieel voor ouderenzorg van morgen

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-017-0178-0/MediaObjects/41185_2017_178_Fig1_HTML.jpg

De inzet van robots in de Nederlandse zorg gaat in de toekomst de maatschappij aanzienlijke voordelen opleveren. Door de robot blijven veel ouderen verzekerd van noodzakelijke zorg.

Dit omdat de robot bijdraagt aan het oplossen van personeelstekorten. Ook kan de robot huisartsen en thuiszorg zodanig ontlasten dat zij meer tijd krijgen voor het leveren van kwalitatief hoogwaardige zorg. Dat meldt accountants- en advieskantoor KPMG, dat aan de hand van de True Valuemethodiek een analyse heeft gemaakt van de maatschappelijke voor- en nadelen van de inzet van robots in de thuis- en huisartsenzorg. Daarbij is

0
140

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.