Venray in verandering: Participatie is een Amerikaanse fuif

In de Venrayse Oranjebuurt komen de bewoners voor de tweede keer in groten getale af op een bewonersbijeenkomst. Is hun enthousiasme voldoende om de participatiesamenleving van de grond te krijgen? Venray-watcher en buurtbewoner Stan Verhaag is er ook bij.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Hoe een tevreden mens eruit ziet? Een tevreden mens ziet eruit als Sies Liebrand op een donderdagavond, half januari om half tien in de aula van de Petrus’ Banden-school. Dit is wat hij ziet, staand aan een hangtafel: tientallen buurtgenoten zitten met elkaar te praten, te lachen, te eten en te drinken. ‘Kijk eens wat hier gebeurt! Hier zie je de interactie die nodig is om een vitale samenleving te creëren’, orakelt Liebrand, die de bijeenkomst mede organiseerde. ‘Hier legt de Oranjebuurt de basis voor de ombouw van verzorgingsstaat naar participatiesamenleving.’

Liebrand, ooit begonnen als leraar, is ambtenaar bij

0
25

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.