Venray in verandering: Heide doet het helemaal zelf

‘Ik breng zo meteen eerst de drank. Dan ga ik uitvogelen hoe het met de broodjes zit, want het is voor mij de eerste keer.’ Een zonovergoten zaterdagmiddag in Heide, een dorp bij Venray met welgeteld 480 inwoners. Ik zit op het terras van De Schól, de pas geopende lunchroom annex bakker annex beoogde ziel van het dorp.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Ik heb net mijn bestelling geplaatst. Even later is hij terug, de man die voor het eerst in zijn leven als serveerder optreedt: ‘De beenham is op’, zegt hij berouwvol. ‘Mag het ook schouderham zijn?’

In Heide – waar de vogels fluiten alsof hun leven ervan afhangt, de torenhoge bomen bloeien en heel af en toe een tractor voorbijkomt – is het aandoenlijk om te zien hoe een lange zestiger zijn best doet om het de klanten naar de zin te maken en daarbij zijn gebrek aan ervaring niet verbloemt.

Een jaar of zeven geleden ging het er hier minder

0
28

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.