Vier deskundigen over: Sociale actie nieuwe stijl

Om écht iets te veranderen voor kwetsbare mensen moeten sociaal werkers niet alleen individuele problemen aanpakken, maar ook de maatschappelijke oorzaken die erachter liggen. Dat stelt Margot Scholte. Sociale Actie Nieuwe Stijl kan een middel zijn om dit te bereiken. Een goed idee?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-018-0085-z/MediaObjects/41185_2018_85_Fig1_HTML.jpg

Margot Scholte, voorheen lector Maatschappelijk Werk en projectleider bij Movisie: ‘Sociaal professionals zijn heel begaan met hun cliënten en bewoners en spannen zich in om hen zo goed mogelijk te helpen. Maar het blijft vaak bij dat enkele geval, ook als er hardnekkige structuren en processen onder liggen die buiten de directe invloedsfeer van betrokkenen vallen. Deze structurele problematiek beïnvloedt de kwaliteit van leven en leidt tot maatschappelijke onvrede. Sociale Actie Nieuwe Stijl (SANS) is een manier om structurele problemen aan te pakken. SANS bouwt voort op Sociale Actie uit de jaren zeventig, die uiting gaf aan maatschappijkritiek en
0
303

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.