Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Loonsverlaging thuiszorgers Vérian mag niet

De Gelderse thuiszorgorganisatie Vérian moet de doorgevoerde loonsverlaging van de medewerkers onmiddellijk terugdraaien. Dat oordeelde de rechter donderdag.
Vérian loonsverlaging
De medewerkers van Vérian hebben maandenlang actie gevoerd en in spanning gezeten. - Foto: ANP

Volgens de rechter is er onvoldoende onderbouwing van de eenzijdig opgelegde herindelingen van functies en loonsverlagingen. Ook is de maatregel in strijd met de cao van het personeel.

Kort geding

FNV spande eerder deze maand een kort geding aan tegen Vérian over de loonsverlaging. Die zou zo’n zeshonderd thuiszorgmedewerkers treffen. Volgens FNV gaat het om salarisverlagingen van 20 tot 30 procent.

TSN

De medewerkers van Vérian hebben maandenlang actie gevoerd en in spanning gezeten. ‘De uitspraak van de rechter heeft ook consequenties voor andere thuiszorgorganisaties zoals TSN, die eenzijdig de lonen verlagen’, zegt FNV-onderhandelaar Marian Beldsnijder.

De grootste thuiszorgorganisatie van Nederland gaat 650 banen schrappen en wordt gedwongen loon van duizenden medewerkers te verlagen. Een sociaal slagveld volgens directeur Jongstra. Lees meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.