Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

In Memoriam – Jan de Wild

Jan de Wild, directeur van kennisinstituut MOVISIE, is zaterdag 18 juli geheel onverwacht overleden aan een hartstilstand.
In Memoriam - Jan de Wild

De Wild was sinds 1995 werkzaam bij het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn (NIZW). De laatste jaren was hij daar directeur. In 2007 is het NIZW opgesplitst en een deel ervan opgegaan in het nieuwe kennisinstituut voor maatschappelijke ontwikkeling, MOVISIE.

Als directielid bij het kennisinstituut maakte De Wild zich hard voor een krachtige samenleving waarin burgers zoveel mogelijk zelfredzaam kunnen zijn. Met grote toewijding zette hij zich in voor programma’s als Leefbaarheid en sociale samenhang, Versterking vrijwillige inzet en Informele zorg. Jan de Wild is 57 jaar geworden.

MOVISIE laat op de site weten De Wild te herinneren als iemand met visie, toewijding, bevlogenheid en relativeringsvermogen. ‘Niet alleen zullen we Jan missen als deskundige van het sociale domein, maar ook als een fijne collega.’ Op de website staat ook een condoleanceregister.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.