Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Hoe kan je ouderenmishandeling herkennen?

Naar schatting krijgen zo’n 170.000 ouderen per jaar te maken met een vorm van mishandeling (1 op de 20). Een enorme groep, waarvan slechts een klein percentage op de radar van Veilig Thuis verschijnt. Hoe komt het dat dit probleem zo groot is? En belangrijker nog: hoe kunnen professionals het herkennen en er iets tegen doen?
Ouderenmishandeling
Foto: Highwaystarz-Photography / Getty Images / iStock
Premium

‘Ouderenmishandeling is een onderschat probleem’, zegt Timo Kranenbarg, gedragswetenschapper bij Veilig Thuis Amsterdam-Amstelland. ‘Slechts 10 procent van de meldingen die we binnenkrijgen bij Veilig Thuis gaat om ouderenmishandeling, maar het probleem is zeer waarschijnlijk veel groter.’

Het relatief lage aantal meldingen kan verschillende oorzaken hebben. Kranenbarg noemt er een aantal: ‘Ten eerste signaleren we het te weinig, omdat het veel achter gesloten deuren gebeurt. Of we zijn er als

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Waarom wordt Hugo de Jonge en het Zorgkantoor Tilburg niet onderzocht op mogelijke strafbare feiten als het gaat om de manier waarop ze zoveel hebben gedaan om zoveel chronisch zieke, gehandicapte en gehandicapte Senioren schade toe te brengen. Hun lijden zou nu zo voelbaar moeten zijn als keteldrums?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.