Ervaringsdeskundige als brug tussen ggz en sociaal domein

In de ideale situatie is er veel meer interactie tussen de ggz en het sociaal domein. Dat stelt Alie Weerman, lector van het nieuwe lectoraat GGZ en Samenleving van hogeschool Windesheim. ‘Om dit mogelijk te maken, kunnen ervaringsdeskundigen als brug dienen. Zij zien de verbinding tussen het probleem en de sociaal maatschappelijke context.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Alie Weerman: Ervaringsdeskundige als brug tussen ggz en sociaal domein
Foto: Windesheim

Het nieuwe lectoraat GGZ en Samenleving richt zich op de verbinding tussen de geestelijke gezondheidszorg en maatschappelijke organisaties. Uitgangspunt daarbij is het verbeteren van zorg aan kwetsbare burgers, het ondersteunen van sociale participatie en aandacht voor het ‘niet-maakbare’. Alie Weerman, die in 2016 cum laude promoveerde op het thema ervaringsdeskundige zorg- en dienstverleners, wil in het bijzonder ervaringskennis van zowel cliënten als professionals benutten om de beroepspraktijk te innoveren.

Interactie

Weerman: ‘De ggz, en ook de daaruit voortgekomen FACT-teams, richt zich nog te vaak alleen op behandeling van mensen met een psychische stoornis of verslaving. Terwijl cliënten vaak ook te

0
1016

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.