Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog: Werken vanuit een maatschappelijke visie

Kun je binnen het sociaal domein werken zonder een maatschappelijke visie? Mijn collega zegt dat dit niet altijd gebeurt. Sommigen werken vanuit een beroepsmatige drive, niet per se een maat-schappelijke drive. Is dat echt zo? Werken mensen in het sociaal domein omdat ze daar geld mee verdienen?
Sahar Noor is projectmedewerker bij Movisie

De vorige keer blogde Sahar over onbewuste vooroordelen >>

Ik kan me niet voorstellen dat je binnen het sociaal domein kunt werken zonder maatschappelijke visie. We werken aan het oplossen van sociale vraagstukken. Je moet toch weten waar je voor staat? Wat je wilt bereiken? Waar je impact op wilt hebben? Welke idealen je wilt verwezenlijken? Het zou eigenlijk bij iedere sollicitatiegesprek gevraagd moeten worden: wat is je visie?

Mijn idealen

Ik werk omdat ik de wereld wil verbeteren. Nou ja, ik probeer in ieder geval een positieve impact te hebben in Nederland. Ik heb idealen. Ik wil van Nederland een betere plek maken voor iedereen. Omdat iedereen daar recht op heeft in een welvarend land als dat van ons. Een land waar alles mogelijk is en waar we het zo verdomd goed hebben.

Scherp

Deze gedachte voedt mij in mijn dagelijks werk. In ieder project staat deze gedachte centraal: hoe kan ik een bijdrage leveren aan het oplossen van een uitdaging? Wordt een oplossing ook als een oplossing ervaren door alle partijen? Kunnen we verder? Of moeten we toch een andere koers varen? Mijn idealisme houdt me scherp. En zorgt dat ik dagelijks leer. Ik leer te luisteren. Ik leer te ervaren. Ik leer te begrijpen. En vooral leer ik te verbinden.

Inclusieve samenleving

Met deze visie werk ik ook bij Movisie. Ik werk aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en aan een diverse en inclusieve samenleving. Iedereen in dit land mag zich goed voelen, gelukkig zijn en het beste uit zichzelf halen. Ongeacht kleur, sekse, seksuele voorkeur, ras of migratieachtergrond.

Kansen

Ik vind het ook belangrijk dat iedereen de ruimte krijgt om kansen te benutten. Maar daar is onze samenleving niet helemaal op ingericht. Daarom moeten we allemaal een maatschappelijke visie ontwikkelen. Zodat we allemaal kunnen werken aan een beter Nederland. Een Nederland voor ons allemaal.

Sahar Noor, projectmedewerker bij Movisie.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.