Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0
Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) heeft in de Tweede Kamer toegegeven dat het achteraf gezien geen goed besluit was om de pgb-veranderingen per 1 januari te laten ingaan.
Martin van Rijn
Foto: ANP

De wijzigingen rond de uitbetaling van het persoonsgebonden budget zijn niet goed en zorgvuldig verlopen, erkende hij donderdag. Hij betreurt bovendien de problemen die er zijn ontstaan. Toch ontkende Van Rijn dat hij de Kamer onjuist of onvolledig had geïnformeerd over de mogelijke problemen. De oppositie is daarvan niet overtuigd. Het onjuist of onvolledig informeren van de Kamer geldt op het Binnenhof als een politieke doodzonde.

Balen

Van Rijn sloot zich aan bij de conclusies die de Algemene Rekenkamer onlangs al trok: de regels zijn laat ingevoerd, de overdracht van gegevens was een probleem en de regie had beter gemoeten. ‘We hebben de voorbereiding zorgvuldig gedaan maar invoering is niet zorgvuldig gelopen. Ondanks alle maatregelen die je neemt, kan het in de praktijk anders gaan’, hield hij de Kamer voor. En: ‘daar baal ik van’.

De uitbetaling van het persoonsgebonden budget wordt sinds dit jaar door de Sociale Verzekeringsbank gedaan. Dat loopt niet helemaal zoals het zou moeten. ‘Iedereen krijgt betaald’, werd al vroeg beloofd. Maar dat werd behoorlijk laat. Een overzicht >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.