Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De 7 best gelezen artikelen Zorg +Welzijn 2017

Een andere manier van schuldhulpverlening, het persoonsgebonden budget en het recente overlijden van Niels Schuddeboom zijn de meest gelezen artikelen op de website van Zorg+Welzijn in 2017. In dit artikel vind je een overzicht van de zeven best gelezen artikelen.
foto Fotolia

1   Niels Schuddeboom overleden: ‘Het is nu aan ons’
11 december 2017
Niels Schuddeboom overleed begin december op 35-jarige leeftijd. @shakingtree, zoals zijn twitter-alias luidde, was een markant mens en joeg de vernieuwing van zorg en welzijn voortdurend aan. ‘Niels hield zijn regie tot de laatste dag en heeft de wereld van zorg en welzijn opgeschud. Het is nu aan ons om aan de boom te schudden. De fakkel gaat door als een lopend vuurtje.’
Lees meer>>

2   Centrale Raad wijst pgb af vanwege mantelzorg
9 november 2017
De gemeente mag een pgb-aanvraag voor individuele begeleiding weigeren als de inwonende partner mantelzorg verleent. Dat is een uitspraak van de Centrale Raad van Beroep, de hoogste rechter op het gebied van het sociaal bestuursrecht.
Lees meer>>

3   Radicaal andere benadering van schulden werkt
9 oktober 2017
De aandacht voor de problematiek rondom schulden heeft een hoge vlucht genomen. De traditionele maatregelen om zoveel mogelijk en zo snel mogelijk betaald te krijgen, werken niet. Te vaak raken schuldenaren van de regen in de drup. Een andere benadering is noodzakelijk. Maar dat is niet vanzelfsprekend en gaat gepaard met een cultuuromslag. Dat stelt Manuel van der Hoek, manager debiteurenbeheer bij CZ, in Sociaal Bestek.
Lees meer>>

4    Wat betekent het regeerakkoord voor het sociaal werk?
11 oktober 2017
Coalitiepartijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie presenteerden gisteren hun regeerakkoord. Maar wat betekent dit akkoord voor het sociaal domein? Brancheorganisatie Sociaal Werk Nederland zocht het uit. ‘We zien in het akkoord weinig terug van de uitdagingen waar gemeenten voor staan in het sociaal domein.’
Lees meer>>

5   Kennis Wmo-consulenten schiet vaak tekort
25 oktober 2017
De ondersteuning van de in 2015 ingevoerde Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) heeft bijgedragen aan redzaamheid en participatie, maar niet voor iedereen. Bij een vijfde tot een kwart van de mensen die zich bij gemeenten melden, worden problemen rondom ondersteuning en huishoudelijke hulp onvoldoende opgelost. Dat concludeert het Sociaal en Cultureel Planbureau na onderzoek.
Lees meer>>

6   Probleem van wijkteam is om de casus af te ronden’
10 mei
Het lukt heel goed met de ‘nabijheid’ tussen professional en cliënt. Zo goed zelfs, dat het juist door die betrokkenheid bij de cliënt het vaak moeilijk wordt voor sociale professional om de ondersteuning af te ronden. Tegelijk is er onvrede in het wijkteam: aan welzijnswerk komen sociaal werkers niet toe. Aldus Femmianne Bredewold, spreker op het congres: ‘Het wijkteam onder de loep’.
Lees meer>>

7   De goede ervaringsdeskundige is lastig
31 augustus
Het aantal ervaringsdeskundigen in het sociaal domein neemt snel toe. Maar onderzoeker en voorvechter Wilma Boevink is kritisch. In het septembernummer van Zorg+Welzijn stelt ze: ‘We zijn nog ver verwijderd van een werkelijke verandering in het systeem.’
Lees meer>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.