Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

100 jaar cliëntondersteuning: ‘We moeten onszelf eigenlijk kunnen opheffen’

Iedereen met zorgvraag heeft recht op onafhankelijke cliëntondersteuning. Organisaties als MEE nemen met hun expertise drempels voor zorg en ondersteuning weg. Of iemand nu een specifieke zorgvraag heeft of zoekt naar vrijetijdsbesteding. 'We laten mensen mee doen in de samenleving. Hoe we dat doen, verandert vaak en snel’, aldus Sander Olsthoorn van MEE NL.
Foto: © Pornpak Khunatorn / Getty Images / iStock

Honderd jaar geleden werd de eerste cliëntondersteuner ingezet. Een leraar op een school voor speciaal onderwijs voor kinderen met een lichte verstandelijke beperking (lvb) zette zich in voor passend werk voor oud-leerlingen. Hij werd door de gemeente Amsterdam in dienst genomen als “nazorg-ambtenaar” en werd daarmee de eerste cliëntondersteuner. In honderd jaar is er veel veranderd en inmiddels is cliëntondersteuning uitgegroeid tot een landelijk recht. Maar het uitgangspunt is nog altijd hetzelfde: iedereen moet mee

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.