Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvakbond NU’91 wil geen nullijn

Vakbond NU'91 wil niet meewerken aan een nullijn voor de zorg. De vakbond voor verpleegkundigen en verzorgden liet dinsdag weten dat het de maatregel, waardoor de salarissen de aankomende twee tot drie jaar onveranderd blijven, onacceptabel vindt.
Zorgvakbond NU’91 wil geen nullijn
Foto: ANP-Photo/Marcel Antonisse

‘NU’91 beseft dat bezuinigingen in de zorg onvermijdelijk zijn, maar is zeer kritisch over de manier waarop er bezuinigd wordt’, schrijft de vakbond in een verklaring. Volgens NU’91 lopen de onderhandelingen tussen de overheid, werkgevers en werknemers vast, als wordt vastgehouden aan de nullijn. ‘Over 0% inkomensstijging valt simpelweg niet te onderhandelen.’

Inflatie

Bovendien baalt NU’91 dat er in ruil geen baangarantie wordt gegeven aan de werknemers.Het bevriezen van de lonen in de zorg betekent een extra aanslag op het besteedbaar inkomen bovenop de stijgende inflatie en leidt tot een inkomensachteruitgang, aldus de vakbond.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.