Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgpersoneel Osira bereikt akkoord na acties

Personeelsleden van zorginstellingen die onderdeel uitmaken van Osira Amstelring hebben een akkoord bereikt over betere werkomstandigheden. Dat meldt zorgvakbond Abvakabo FNV donderdag.
Zorgpersoneel Osira bereikt akkoord na acties

Belangrijke afspraken in het akkoord zijn het recht op een achturige werkdag, het krijgen van vaste contracten en de komst van extra collega’s. Het is de bedoeling dat met de nieuwe afspraken de werkdruk wordt teruggedrongen.Personeel van Osira/Amstelring hield sinds januari acties. Zo werd er onder meer gestaakt. De stakers zijn tevreden over het gesloten akkoord en stoppen hun acties.

Afspraken
Abvakabo FNV wil de gemaakte afspraken bij Osira voor iedereen maken in de cao voor de verpleeghuizen en thuiszorg (VVT). Dit bleek eerder niet mogelijk, waardoor Abvakabo FNV de cao niet ondertekende. Abvakabo FNV wil nu op lokaal niveau rechtstreekse afspraken maken met zorginstellingen voor een betere kwaliteit van zorg en werk.

Cao
Inge Borghuis, lid Raad van Bestuur Osira Amstelring, laat weten dat de ‘grote doorbraak’ van de Abvakabo ook zonder de actie al was gerealiseerd. Het gros van de afspraken was al verankerd in de intensiveringsmiddelen, in de cao VVT en in het nieuwe beleid van de organisatie, stelt Borghuis. Bij dezen is het nogmaals bevestigd, meent de organisatie.

Zelfsturing
De afspraken die Osira Amstelring met haar medewerkers heeft gemaakt gaan over het werven van nieuwe medewerkers, het stimuleren van zelfsturing binnen de teams en het opleiden van de zorgmedewerkers. De afspraken gelden vooral voor zorgmedewerkers vanaf niveau 3 en voor zorgmedewerkers die zich willen en kunnen laten opleiden tot niveau 3.

Bron: ANP/ANP-Photo/Evert Elzinga

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.