Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zorg en Welzijn bevriest pensioenen

De pensioenen van de deelnemers van het pensioenfonds Zorg en Welzijn worden de komende jaren bevroren. Het fonds verwacht tot 2014 nodig te hebben om de dekkingsgraad op minimaal het vereiste niveau van 105 procent te brengen. Dat heeft Zorg en Welzijn maandag bekendgemaakt.
Zorg en Welzijn bevriest pensioenen

Wanneer de dekkingsgraad op 100 procent ligt, is er net genoeg vermogen om de verplichtingen na te komen. De dekkingsgraad van het pensioenfonds ligt momenteel op 90 procent. Zorg en Welzijn laat de pensioenregelingen ongemoeid en verhoogt ook de premies niet. Het fonds heeft een en ander vastgelegd in een herstelplan, dat is ingediend bij De Nederlandsche Bank. Alle fondsen die een dekkingsgraad beneden de 105 procent hebben, moeten voor 1 april herstelplannen indienen bij de toezichthouder.
 
Bevriezen
Zorg en Welzijn had eind vorig jaar al laten weten de pensioenen in 2009 niet te indexeren ofwel te bevriezen. Het fonds gaat er nu vanuit dat het niet laten meegroeien van de pensioenen met de gemiddelde loongroei in de zorgsector de komende drie jaar nodig is voor financieel herstel.
 
Het pensioenfonds is verantwoordelijk voor het pensioenbeleid van ruim 2 miljoen (oud-)werknemers in de sector zorg en welzijn. Het pensioenvermogen bedraagt 67 miljard euro.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP/Foto: Pensioenfonds Zorg en Welzijn

1 REACTIE

  1. Schandalig, Wij, 65+,hebben lang betaald voor een waardevast pensioen. Dat is reeds enkele jaren geleden verlaten en moeten wij het maar doen met wat we “krijgen”. Men vergeet dat wij hier 40 jaar of langer voor betaald hebben. Hoe staat het met de salarissen/bonussen/onkostenvergoedingen enz. van de directie, commissarissen enz.??? Naar ik aanneem zijn/wordt daar niet gehakt met de botte bijl. Goede strategie om reeds lang tevoren te melden dat er een verlaging aan zit te komen, dan is het tenminste zeker dat het gebeurd. Zorg en Welzijn OOK VOOR ONS! We lopen al 7% achter op de inflatie van de laatste jaren!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.