Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Werkgevers VVT: bonden blokkeren loonbod

ActiZ en BTN, de werkgeversorganisaties van de verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg, vinden het onbegrijpelijk dat de vakbonden maandag uit het CAO-overleg zijn gestapt. De werkgevers waren bereid de nullijn los te laten. ‘De bonden sturen aan op een onnodig conflict in de zorg’, aldus de werkgevers.
Werkgevers VVT: bonden blokkeren loonbod

Volgens ActiZ en BTN wilden de bonden niet over een totaalpakket onderhandelen, waardoor de werkgevers niet de ruimte krijgen om met een loonbod te komen. De bonden wilden eerste en apart akkoord over het leeftijdsverlof. Het voorstel van de werkgevers was om dit verlof te vervangen door een budget. Werknemers kunnen dan zelf bepalen of zij dit budget uitgekeerd willen hebben in tijd of in geld. De bonden willen het leefdijdsverlof ongewijzigd laten.

Voorstel

De werkgeversorganisaties hebben dinsdag de bonden opnieuw uitgenodigd voor CAO-overleg op 16 juni. In dit overleg willen zij een samenhangend voorstel doen dat onder meer loon, leeftijdsverlof, behoud werkgelegenheid en scholing omvat.

Lees ook:

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier

voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en

opinies, neem hier een abonnement op Zorg +

Welzijn Magazine.

Bron: ActiZ/Foto: ANP/Marcel Antonisse

1 REACTIE

  1. Héhé zouden de bonden het dan toch begrepen hebben….blokeren die chanteurs en uitzuigers….
    Volgens de baas kan ik mijn 55+ uren wel inleveren voor een levensloopspaarregeling, weer 36 uur werken voor de prijs van 32 en op mijn 58ste heb ik die levensloop als werkende al grotendeels achter de rug na 40 jaar in de zorg! Werk nog steeds fulltime want ’t salaris ‘stinks’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.