Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Werk van vrijwilligers Makes A Difference

Vrijwilligersactie Make a Difference Day (MADD) telde meer klussen en deelnemers dan bij de alle eerdere edities. In vergelijking met 2007 is er een toename van 18 procent. Naar schatting 50.000 mensen hebben zich afgelopen vrijdag en zaterdag als vrijwilliger ingezet bij één van de ruim 1.500 projecten in de klussendatabase.
Werk van vrijwilligers Makes A Difference

Tijdens Make A Difference Day, op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart, deden 3700 scholieren mee. Het was voor het eerst dat maatschappelijke stagiairs zich inzetten op de vrijwilligersdag. In Utrecht, Zwolle, Alphen aan den Rijn, Heemskerk, Beverwijk, Lelystad en Waalwijk speelden ze zelfs een hoofdrol.

Betrokkenheid
Het vrijwilligerswerk staat centraal tijdens MADD. Duizenden Nederlanders tonen hun maatschappelijke betrokkenheid en doen vrijwilligerswerk bij allerlei activiteiten in het hele land. Het doel van MADD is te laten zien hoe belangrijk vrijwilligerswerk voor de samenleving is én om nieuwe vrijwilligers te werven. Make a Difference Day is in 2005 geïntroduceerd in Nederland en komt oorspronkelijk uit Engeland en de VS.

Koninklijk huis
Ook leden van de Koninklijke Familie deden mee. De Koningin verrichtte vrijwilligerswerk bij de Stichting Kubes in Zeist. Zij ondersteunde deze ochtend blinden en slechtzienden bij de vervaardiging en het ervaren van kunstwerken. Willem Alexander en prinses Máxima waren in de weer met het opknappen van een speeltuin. Ook andere prinsen en prinsessen deden hun bijdrage aan het vrijwilligerswerk. Evenals landelijke politici als minister Van Middelkoop en de staatssecretarissen Bussemaker, Klijnsma en Van Bijsterveldt.

Bedrijfsleven
Verder deden zo’n 250 bedrijven en gemeentelijke organisaties mee aan MADD. Door met collega’s of het college van B&W ergens een vrijwilligersklus te klaren, middelen of faciliteiten beschikbaar te stellen of door vakkennis in te zetten in de vorm van bijvoorbeeld gratis adviezen aan vrijwilligersorganisaties. Op die manier kunnen bedrijven en organisaties vorm en inhoud te geven aan maatschappelijk betrokken ondernemen.

MaS Sensation
Voor maatschappelijke stagairs wordt overigens een evenement georganiseerd: MaS Sensation. Scholieren, stagebieders, scholen en stagemakelaars die goed bezig zijn met maatschappelijke stage kunnen een award winnen. Eén award winnaar is al bekend: 50 scholieren van de Gereformeerde Scholengemeenschap Randstad (GSR) in Rotterdam. Ze hebben met een gigantisch aantal stemmen de Maatschappelijke Stage Award voor De Klus gewonnen. De scholieren organiseren een dagje uit naar het Dolfinarium voor gezinnen, 60-80 personen, die een voedselpakket ontvangen van de voedselbank.

Award
Een speciale jury onder leiding van staatssecretaris Van Bijsterveldt van OCW bepaalt uiteindelijk wie wint. De uitreiking is op vrijdag 27 maart 2009 tijdens MaS Sensation De Party in Outland. Genomineerden voor de Awards en winnaars van De Klus zijn sowieso uitgenodigd.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: www.madd2009.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.