Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Waarom werken anti-agressie trainingen in het sociaal domein niet?

Bijna alle sociaal werkers – 97 procent - heeft te maken met agressie en intimidatie van cliënten in hun werk. Dat blijkt uit een enquête van de beroepsvereniging voor sociaal werkers BPSW en rtl Nieuws. ‘Sociaal werkers zijn deskundig en gewend om met stressvolle situaties om te gaan’, zegt Jan Willem Bruins, directeur BPSW. En toch loopt de agressie tegen sociaal werkers de spuigaten uit. Wat is er aan de hand?
foto AdobeStock

Te weinig professionals, lange wachttijden en meer stress bij cliënten. Dat zijn enkele redenen voor een hoger risico op agressie in het sociaal werk, zegt Lex Staal, directeur van branchevereniging Sociaal Werk Nederland. Bijna alle sociaal werkers hebben te maken met agressie op het werk, blijkt uit een enquête van beroepsvereniging BPSW en rtl Nieuws. ‘Ik werd in de woning van de cliënt ingesloten en wist via het raam te ontsnappen’, vertelt een sociaal werker

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.