Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vertraging bij cao-onderhandelingen gehandicaptenzorg

Onenigheid tussen de vakbonden zorgt voor vertraging bij de totstandkoming van de nieuwe CAO gehandicaptenzorg. Tijdens de onderhandelingen deed de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) een voorstel namens de werknemers over het levensfasebeleid. De vakbonden konden het niet eens worden.
Vertraging bij cao-onderhandelingen gehandicaptenzorg

Eerder dit jaar werd tijdens de herstart van de onderhandelingen afgesproken dat de partijen eerst een nieuw levensfasebeleid in detail uit zouden werken. Met levensfasebeleid wordt het beleid van een organisatie bedoeld dat is afgestemd op de wensen, doelen en mogelijkheden van de medewerkers. Dit beleid hangt samen met de levensfase van de werknemer.

Hulp
Voor de ontwikkeling van het levensfasebeleid werd de hulp van PGGM HR Advies ingeschakeld. Deze inkomensverzorger heeft met de partijen een intensief traject doorlopen. Naar aanleiding daarvan heeft VGN een voorstel gedaan.

Akkoord
VGN heeft de vakbonden gevraagd om positief en gezamenlijk op te trekken. Toch was daar volgens de vereniging tijdens de onderhandelingen nauwelijks sprake van. ‘De indruk ontstond dat er binnen de vaknbonden niet de wil was om een akkoord binnen bereik te brengen’, zegt de VGN in een persbericht. Een volgend overleg staat gepland voor 28 september.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

Bron: Skipr/ VGN Foto:ANP/Olaf Kraak

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.