Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Verplegersvakbond tegen nullijn voor lonen

NU’91, de vakbond voor verpleegkundigen en verzorgenden, gaat niet akkoord met het bezuinigingsplan van het kabinet om de verzorgers en verplegers voorlopig geen salarisverhoging meer te geven. Een woordvoerster van de bond liet dit vrijdag weten.
Verplegersvakbond tegen nullijn voor lonen
Foto: ANP

‘Het kabinet gaat helemaal niet over de cao. Dat is een zaak van werkgevers en werknemers. Wij sluiten een cao voor goede en slechte tijden. Het is paniekvoetbal om te zeggen het gaat slechter, nu mogen jullie de rekening betalen.’

Liefdadigheidswerk
Het kabinet wil op de begroting van 2014 ongeveer 4,5 miljard euro bezuinigen. Door werknemers in de zorg en elders in de publieke sector op de nullijn te zetten zou 2 miljard euro kunnen worden bespaard. Volgens de zegsvrouw van de bond rekent het personeel in deze economische situatie echt niet op 4 procent loonsverhoging. ‘Maar de strijd daarover voeren we wel aan de cao-tafel. De druk op de werknemers is al groter geworden door eerdere bezuinigingen. We doen geen liefdadigheidswerk.’

Jongeren
De vakorganisatie vreest bovendien dat minder jongeren voor een opleiding in de zorg kiezen met dit soort vooruitzichten, terwijl in deze sector in de toekomst juist meer arbeidskrachten nodig zullen zijn.

1 REACTIE

  1. De tijd van Florence Nightingale is geweest, het zou de politiek in den Haag prima uitkomen om als Florence te werken.Nee we hebben een beroep waar hard in gewerkt moet worden met de nodige verantwoording en dan een nullijn bedenken is schandalig.Ik denk dat politiek den Haag eens verder moet gaan kijken dan alleen maar bezuinigen.Misschien waar ze meer belastinggeld vandaan kunnen halen bv bij mensen/bedrijven die dit ontduiken.Volgens de FNV is hier zeker zo,n 4 miljard te halen.Nou dat scheelt op het begrotingstekort.
    Moet de belasting wel voldoende medewerkers hebben, waar nu blijkbaar een tekort aan is.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.