Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Veranderingen per 1 juli

Per 1 juli veranderen er regels en voorzieningen die mogelijk jouw portemonnee en die van je cliënt raken. Hieronder een overzicht van de belangrijkste wijzigingen.
nieuwe regels per 1 juli
Het loopbaanbudget voor sociaal werkers wordt per 1 juli ingevoerd. - Foto: ANP XTRA

Het minimumloon stijgt van 1501,80 naar 1507,80 euro bruto per maand. Tal van sociale verzekeringen en uitkeringen die daaraan gekoppeld zijn, worden ook aangepast.

Mensen met tijdelijke contracten krijgen meer rechten. Zo moeten ze na twee jaar aanspraak kunnen maken op een vast contract. Nu is dat drie jaar.

Het loopbaanbudget voor professionals in de sector Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening wordt per 1 juli 2015 ingevoerd. Waarvoor is dit budget en wat betekent dat voor jou als professional? Lees hier meer >>

Het ontslagrecht wordt anders. De hoofdregel is: bij ontslag een derde maandsalaris per dienstjaar en een half maandsalaris per dienstjaar als iemand langer dan tien jaar in dienst is geweest. De vergoeding wordt maximaal 75.000 euro, en maximaal een jaarsalaris voor mensen die jaarlijks meer dan dat bedrag verdienen.

Mensen die vanuit een WW-uitkering weer aan de slag gaan voor een lager loon dan voordat ze werkloos werden, houden netto meer over.

Over verzwegen inkomsten, vermogen of een erfenis die wel moest worden aangeven, gaat de boete omhoog van 30 naar 60 procent bij vrijwillige melding bij de Belastingdienst. Wie niet tot inkeer komt en zichzelf niet meldt, riskeert een boete van 300 procent.

Irma Does (46) uit Tilburg houdt na tien jaar werken in de thuiszorg haar ogen open voor nieuwe mogelijkheden. In december ging de huishoudelijke tak van haar werkgever Thebe met bijna tweeduizend medewerkers failliet. Lees meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.