Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Veel jongeren moeten op houtje bijten’

Jongeren moeten zich, veel vaker nog dan ouderen, in de schulden steken. Dat beweert CNV Jongeren. Samen met FNV Jong en GroenLinks vraagt de vakbond aandacht voor de 'zeer zorgwekkende sociaal economische positie' van jongeren.
'Veel jongeren moeten op houtje bijten'
Foto: ANP Photo

‘Jongeren belanden 4 keer vaker dan ouderen in schuldenproblemen en de werkloosheid stijgt enorm’, stelt CNV Jongeren. Bernard Koekoek van FNV Jong vult aan: ‘Gemiddeld zit een student op een netto ‘inkomen’, inclusief leningen, van 915 euro. Dat is zo ongeveer op het sociaal minimum, een heel groot deel zit daar dus flink onder.’

Studenten
Volgens Kai Heijneman, de voorzitter van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb), is het des te schrijnender dat studenten, als de basisbeurs en de ov-kaart voor studenten worden afgeschaft, nog eens flink moeten inleveren. ‘Ze zitten blijkbaar al rond het minimum en door die maatregelen zouden ze nog eens 20 tot 40 procent van hun maandelijkse inkomen verliezen.’

 

Debat

GroenLinks steunt de oproep van de jongerenvakbonden. De partij heeft een debat met de Tweede Kamer aangevraagd over de koopkrachtcijfers van de jongeren.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.