Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Van der Laan: migranten integreren iets beter

Het gaat over het algemeen iets beter met de integratie van allochtonen in Nederland. Maar dat geldt niet voor iedereen. Zo verslechtert de positie van jongeren van niet-westerse afkomst op de arbeidsmarkt en neemt de segregatie in woonwijken en op scholen eerder toe dan af.
Van der Laan: migranten integreren iets beter

Dat blijkt volgens minister Eberhard van der Laan (Wonen, Wijken en Integratie) uit het jaarrapport integratie 2009, dat hij dinsdag samen met zijn integratiebrief naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. De integratie van nieuwe Nederlanders gaat volgens hem ‘langzaam maar zeker vooruit’.

Inhaalslag
Allochtone studenten hebben in het hoger onderwijs een behoorlijke inhaalslag gemaakt. Het aantal migranten met werk is in de afgelopen tien jaar met 10 procent toegenomen en er zijn ruim 40.000 allochtone ondernemers bijgekomen, aldus Van der Laan.

Somber
Ook noemt Van der Laan ontwikkelingen die somber stemmen. De oververtegenwoordiging van met name Antilliaans- en Marokkaans-Nederlandse jongeren in de criminaliteit en de grote groep Nederlanders die zich bedreigd voelt door de aanwezigheid van Nederlanders van niet-westerse herkomst.

Segregatie
Het kabinet wil maatregelen nemen om de jeugdwerkloosheid onder migrantenjongeren tegen te gaan en ook de segregatie in het onderwijs en in wijken te bestrijden.

Link: persbericht en persconferentie minister Van der Laan: ‘Integratie is kiezen voor Nederland en Nederland kiest voor integratie’

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP/Foto: ANP/Robert Vos

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.