Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vakbonden zeggen cao VVT op

De vakbonden hebben de cao voor verpleeg-, verzorgingstehuizen en thuiszorg (VVT) opgezegd. De huidige cao loopt tot 1 maart 2012. De bonden willen met de opzegging voorkomen dat de cao ongewijzigd met een jaar wordt verlengd.
Vakbonden zeggen cao VVT op

Abvakabo FNV, Nu’91, CNV Publieke Zaak en FBZ hebben eind december een brief gestuurd naar de branchorganisaties ActiZ en BTN om de cao VVT op te zeggen. De bonden willen verbeteringen in de huidige cao die voor ruim 400.000 medewerkers in de VVT geldt. Volgens de regels kunen de werkgevers- of de werknemersorganisaties de cao twee maanden van tevoren opzeggen. Doen ze dit niet, dan kunnen de werkgevers de cao ongewijzigd met een jaar verlengen.

Onderhandelingen

De huidige cao is na maandenlange onderhandelingen in december 2010 tot stand gekomen. ActiZ, organisatie van zorgondernemers, zegt verbaasd te zijn over het opzeggen van de cao. ‘Nog niet eerder is de cao in de sector van verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg (VVT) door de vakbonden opgezegd. ActiZ tast dan in het duister naar de motieven’, zo laat de organisatie weten.

Verbeterd

Volgens de bonden is de reden van opzegging duidelijk: ‘We willen onderhandelen voor een verbeterde nieuwe cao.  We handelen gewoon conform de opzegbepalingen. Aangezien we als werknemersorganisaties tot nu toe niets over een opzegging van de werkgevers vernomen, hebben wij de cao nu zelf opgezegd per 1 maart 2012.’

Bron: NU’91/Abvakabo FNV/ActiZ/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.