Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Vakbonden: ‘Werkgevers inflexibel in cao-overleg VVT’

De onderhandelingen voor een nieuwe cao VVT (Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg) lijken niet op korte termijn hervat te worden. Dat melden de vakbonden. Zij vinden dat de werkgevers zich inflexibel opstellen.
Vakbonden: ‘Werkgevers inflexibel in cao-overleg VVT’

Woensdag hadden de bonden een technisch overleg bij werkgeversorganisatie ActiZ, waaruit bleek dat de uitgangspunten nu te ver van elkaar liggen. De vakbonden willen graag de leeftijdsuren apart behandelen om toch nog voor de zomer een cao tot stand te laten komen. Daarop hebben de werkgevers niet positief gereageerd, aldus de vakbonden.

Buiten schot
De werkgevers zullen binnenkort een schrijven krijgen over hoe de vakbonden het overleg willen hervatten. De bonden willen in ieder geval de leeftijdsurenregeling buiten schot laten.

Optimistisch
ActiZ meldt dat de werkgevers juist optimistisch zijn over de hervatting van het cao-overleg en dat de besprekingen woensdag aanleiding zijn om de bonden uit te nodigen op 30 juni. 

Lees ook:

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine. 

Bron: Vakbonden/ActiZ/Foto: ANP/Marcel Antonisse

1 REACTIE

  1. wij als werkenden in de zorg hebben niets aan dat welles en nietes spelletjes
    Bonden houdt je Poot stijf, liever het oude CAO,
    dan een nieuwe uitgeklede!!!
    die 2.2 % die ze zelf willen , doe maar niet, ze maken ook maar eens een pas op de plaats,
    hebben wij ook al zo vaak moeten doen!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.